Rudenīgais našķis – virtuļi ar āboliem

Kāpēc mums patīk virtuļi? Mīksta, salda mīkla ar mutē kūstošu glazūru un dažreiz arī ar sulīgu pildījumu iekaro gan pieauguša cilvēka, gan bērna sirdi.

Bet pat bez dažādām piedevām šī delikatese tiek mīlēta vairāk nekā apjomīgas kūkas un smalkmaizītes. Jā, virtuļus ir ērti lietot un gatavot!

LASI VĒL: Redzat mīklu? Cepšanas laikā tā pārvēršas par Krēmu! Pīrāgs “Neredzamā” ar āboliem un bumbieriem

Tomēr, tāpat kā vairums ceptu ēdienu, virtuļi nav veselīgākais našķis. Lai atvieglotu triecienu jūsu figūrai, mēs piedāvājam šī ēdiena pagatavošanas augļu versiju. Virtuļi ar āboliem ir pāris minūtēs pagatavojama salda uzkoda. Jums pat nevajadzētu gaidīt brīvdienas, lai tos gatavotu.

Sastāvdaļas:

2 āboli

125 ml baltvīns

1 tējkarote kanēlis

1 olas baltums

200 g milti

2 ēdamkarotes cukurs

0,5 citrons

500 ml saulespuķu eļļa

Pagatavošana:

1.Sajauc 100 g miltu ar tējkaroti cukura, pusi tējkarotes kanēļa un pusi citrona miziņas. Samaisiet sastāvdaļas ar slotiņu, pievienojiet tām baltvīnu.

2. Rūpīgi samaisiet maisījumu līdz vienmērīgai masai, pārklājiet ar pārtikas plēvi un atstājiet ledusskapī 2-3 stundas.

LASI VĒL: Ātri pagatavojama un ļoti garšīga ābolu kūka “Sliņķīte”: sulīga, apetītelīga

3. Sakuļ olu baltumu ar mikseri līdz apjomīgām putām. Sajauc to ar iepriekšējo atdzesēto maisījumu. Maisiet mīklu līdz viendabīgai masai. Nomizojiet lielus ābolus un izmantojiet īpašu ierīci, lai izņemtu serdi. Paši sagrieziet ābolus gredzenos.

4. Vispirms gredzenus izrullē miltos un pēc tam iemērciet mīklā. Apcepiet virtuļus karstā eļļā pa vienam. Gatavojiet 2-3 minūtes no abām pusēm, līdz redzat brūnu garozu.

LASI VĒL: Lielisks ābolu pīrāgs ar maigu krēmu

Gatavos virtuļus novieto uz papīra dvieļa, lai absorbētu lieko tauku daudzumu. Sajauc tējkaroti cukura ar atlikušo kanēli, šajā maisījumā izviļā gatavos labumus. Pasniedziet tos joprojām siltus. Sulīgus ābolu virtuļus var iemērkt ievārījumā, iebiezinātā pienā vai kļavu sīrupā, lai tie būtu saldāki. Izbaudiet!

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment